Chiar şi asta va trece


E o poveste indiană despre adevărul impermanenţei. Erau odată doi fii care s-au ales cu moştenire o casă. Au decis să o vândă si să împartă banii frăţeşte. Dar au găsit un cufăr în grădină unde se afla două inele, păstrate probabil de tatăl lor. Era un inel frumos şi mare din aur cu diamant şi un alt inel micuţ din argint.
Fratele mai mare a luat iniţiativa şi avariţia l-a făcut să-i spună fratelui mai mic: „O să păstrez eu inelul ăsta pentru că mi se cuvine mie. Şi e păcat să-l vindem, find o amintire de la tata.” Fratele mai mic a fost de acord spunănd: „da, întradevăr, păstrază tu acest inel, eu o să-l iau pe cel de argint.”
A venit iarna şi fratele mai mare a devenit foarte iritat şi era supărat, deprimat gândind în sinea lui: „A venit frigul şi nu mai pot face nimic ca să câştig bani.” Fratele mai mic însă ştia că anotimpul călduros va trece şi nu a fost afectat de schimbarea de climă. „M-am aşteptat la asta, ştiam că va veni iarna.” Şi se bucura de vremea de afară. A obervat că inelul de argint avea inscripţionat ceva şi s-a gândit că asfel tatăl lui a vrut să transmită un mesaj. Pe inel scria: „Chiar şi asta va trece”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s